Zoek een recept

 

Galettes van krokante maïs

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ham of tonijn
  • 3 lente-uitjes
  • 1 blikje maïs met groenten (265 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel olie
 

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom. Klop de bloem met de garde tot een glad mengsel met de melk en het ei. Voeg de uitgelekte mäis toe en de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel). Meng goed.
  2. Smeer een grote braadpan met antiaanbaklaag lichtjes in met olie, verwarm op een middelhoog vuur en leg er hoopjes van de maïsbereiding in. Druk ze plat en bak ze aan beide kanten goudbruin (draai ze met een fijne spatel om).
  3. Laat afkoelen op een bord.
  4. Neem de galetten mee in een boterhamdoos als lunchgerecht. Voorzie ook sneetjes ham of per persoon een klein blikje tonijn.
 

Kooktip

Deze lekkere galetten kan je ook warm als bijgerecht serveren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt