Zoek een recept

 

Fruittartaar en mascarpone met cassonade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g blonde kandijcassonade
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 50 g griessuiker "365"
  • 150 g mascarpone
  • 500 g (nettogewicht) gemengde vruchten naar keuze (vb. 1 kiwi + ½ mango + ¼ ananas)
  • 125 g rode aalbessen
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Snij de vruchten in heel kleine blokjes. Bewaar 4 trosjes aalbessen en rist de rest af in een kom. Voeg de blokjes fruit toe.
  2. Meng met de suiker, zwarte peper en frambozenazijn, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  3. Neem de mascarpone 30 min. op voorhand uit de koelkast. Prak, voor het opdienen, met een vork fijn met de cassonade. Klop met de garde.
  4. Dien de tartaar op in coupes of glazen, werk af met de mascarpone en de bessentrosjes.
 

Kooktip

Voor het opdienen in hoge glazen: vul een diepvrieszakje met de mascarpone, duw de inhoud naar een hoek toe, knip dit puntje af en gebruik als een spuitzak.

Variant: 
Voeg een snuifje kaneelpoeder bij de mascarpone.