Zoek een recept

 

Fruitsla met amandelgelei

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 eetlepel amandelaroma
  • arachideolie
  • 1 citroen
  • 60 g + 150 g griessuiker
  • 12 g gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg vers fruit naar keuze (nettogewicht)
  • 50 cl volle melk
  • 60 cl water
 

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  2. Verwarm zacht en al roerend, de melk en 60 g suiker. Neem van het vuur wanneer de suiker gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatine toe en het amandelaroma.
  3. Smeer een schaal met platte bodem lichtjes in met olie, giet er de bereiding in en laat afkoelen. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  4. Breng 60 cl water en 150 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. sudderen. Laat volledig afkoelen, voeg dan het sap van de sinaasappel en de citroen toe.
  5. Onpit het fruit en/of snij in stukken. Overgiet met de siroop. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  6. Neem de gelei, net voor het opdienen, uit de vorm, snij in blokjes en meng voorzichtig onder het fruit. Dien fris op.
 

Kooktip

  • Voor een nog frissere toets werk je de fruitsla af met muntblaadjes.
  • Variant: Je kan de gelei lichtjes kleuren met groene of roze voedingskleurstof.