Zoek een recept

 

Fruitsalade met ti-punchsiroop

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 dikke limoen
  • 1 kg gemengd fruit (nettogewicht, zonder vel of pitten) naar keuze. Bijvoorbeeld : ½ ananas + 1 mango + 3 kiwi’s + aardbeien
  • 150 g griessuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 sinaasappelen
  • 1 vanillepeul
  • 4 eetlepels witte rum
 

Bereiding

  1. Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de limoen. Doe alles in een steelpan met het sinaasappelsap (25 cl), de gespleten en geschraapte vanillepeul, het in 2 gebroken kaneelstokje en de suiker. Breng langzaam en al roerend aan de kook, laat dan 15 min. op een zacht vuur sudderen. Giet in een heel grote kom en laat afkoelen.
  2. Schil ondertussen het fruit en snij het in blokjes.
  3. Neem de vanillepeul en het kaneelstokje uit de afgekoelde siroop, voeg dan de rum en het fruit toe. Meng goed, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  4. Dien goed koel op.
 

Kooktip

Je kan er eventueel nog een bol vanille- of kokosijs bij serveren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt