Zoek een recept

 

Fruitgommen

Ingrediënten voor 35 stuks

  • een bord met griessuiker
  • 250 g geleisuiker Maxi-fruit
  • 250 g vers fruit naar keuze (nettogewicht, geschild en/of ontpit) : aardbeien, frambozen, gemengde rode vruchten, mango, ananas, pruimen, abrikozen, perziken, geraspte appels, enz
 

Bereiding

  1. Mix het fruit tot een fijne puree. Voeg de geleisuiker toe en verwarm al roerend. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa kookt, zelfs wanneer je er in roert. Blijf regelmatig roeren tijdens het koken.
  2. Leg ondertussen bakpapier in een rechthoekige vorm (18 x 15 cm of gelijkwaardige oppervlakte).
  3. Giet de kokende bereiding meteen in de vorm, strijk de bovenkant glad en laat volledig afkoelen. Neem de plak uit de vorm en laat minstens 24 uur drogen, draai af en toe om.
  4. Versnij de plak in kleine vierkante blokjes en rol ze in de griessuiker.
  5. Om cadeau te geven en/of te presenteren in papieren cakevormpjes.
  6. (ingrediënten voor ong. 35 stuks)
 

Kooktip

Maak 2 verschillende soorten van fruit met contrasterende kleuren en presenteer ze in dambordvorm.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt