Zoek een recept

 

Fruit met chocolade in papillot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dikke eetlepels Callets (of fijngehakte pure chocolade)
  • 400 g ontpit fruit (nettogewicht) naar keuze: nectarines, abrikozen, pruimen, kersen, rode bessen, enz.
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Ontpit de vruchten en snij ze in stukken. Je mag alle zomer- en exotische vruchten gebruiken, behalve watermeloen, meloen en aardbeien.
  3. Snij 4 grote rechthoeken uit aluminiumfolie of bakpapier en plooi ze in 2 zodat je vierkanten bekomt.
  4. Leg in het midden van elk vierkant een bergje fruit en doe er de chocolade bij. Maak er pakketjes van door ze met een touwtje te sluiten. Bak ze ongeveer 10 min. op de barbecue (de grill moet hoog staan wanneer de houtskool nog heel warm is) of in de oven.
  5. Dien warm op en doe er, eventueel, in elk pakketje een bol vanilleijs bij.
 

Kooktip

Voor deze die niet zo dol zijn op chocolade (ja, ja, die zijn er!), kan je een beetje honing in hun papillot doen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt