Zoek een recept

 

Frittata met prosciutto, rucola en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 10 eieren «M»
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 70 g parmezaanschilfers
  • peper en zout
  • 8 sneetjes prosciutto (rauwe Italiaanse ham)
  • 1 zakje rucola, klaar voor gebruik (50 g)
  • 12 cl verse room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Leg bakpapier op de ovenplaat, leg er de sneetjes ham op en laat ongeveer 8 min. bakken tot ze knapperig zijn.
  3. Klop de eieren los met de room, kruid met peper en een beetje zout.
  4. Hak de rucola grof.
  5. Smeer een ronde diepe taartvorm lichtjes in met olie. Leg 4 sneetjes ham op de bodem, dan de helft van de rucola en vervolgens kaasschilfers. Giet er een beetje eimengsel op, leg er dan de resterende ham en rucola op. Voeg de resterende eieren toe en bedek met schilfers kaas.
  6. Bak 25 tot 30 min. in de oven.
  7. Dien warm of koud op, als voorgerecht of als hoofdgerecht met een salade.
 

Kooktip

Je kan de frittata ook in de pan op heel zacht vuur bakken, maar dan zal ze niet zo goudbruin gebakken zijn.

Variant:
Kan ook met basilicum in plaats van rucola.

  • Home
  • Recepten
  • Frittata met prosciutto, rucola en Parmezaanse kaas