Zoek een recept

 

Frittata met courgettes en feta

Ingrediënten voor 4 personen

  • een noot boter
  • 8 eieren
  • 200 g feta
  • 520 g kleine courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 6 eetlepels verse room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de ongeschilde courgettes in halve ringen van ongeveer 4 à 5 mm dikte. Doe de olie in een pan met antikleefbodem en bak er de courgettes in op middelhoogvuur gedurende 5 min. Roer vaak zodat ze tegelijk gaar zijn, maar toch nog krokant. Kruid met peper en zout.
  3. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Snij de feta in kleine blokjes en voeg ze met de courgetteschijfjes bij de eieren. Breng op smaak.
  4. Smeer een ronde ovenschaal of een diepe, ronde taartvorm lichtjes in met boter en giet er de bereiding in. Laat 25 min. in de oven bakken.
  5. Serveer warm, lauw of koud met een gemengd slaatje.
 

Kooktip

Afhankelijk van wat je in huis hebt, kan je nog andere ingrediënten aan de frittata toevoegen: restjes gekookte groenten en/of pasta, ham- of salamiblokjes, garnalen, enz.