Zoek een recept

 

Frangipanetaartjes met frambozen

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 250 g frambozen
  • 100 g gemalen amandelen
  • 100 g griessuiker
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 50 g zachte boter
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Leg de bladerdeegplakjes in 4 taartvormpjes.
  3. Gebruik de garde om de zachte boter met de suiker, de gemalen amandelen en de eieren te mengen tot een gladde room. Verdeel deze room over de taartbodempjes. Steek er de frambozen voorzichtig in met de opening naar beneden.
  4. Bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, haal uit de vormpjes en laat op een taartrooster afkoelen.
  5. Serveer op kamertemperatuur.
  6. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  7. Leg de bladerdeegplakjes in 4 taartvormpjes.
  8. Gebruik de garde om de zachte boter met de suiker, de gemalen amandelen en de eieren te mengen tot een gladde room. Verdeel deze room over de taartbodempjes. Steek er de frambozen voorzichtig in met de opening naar beneden.
  9. Bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, haal uit de vormpjes en laat op een taartrooster afkoelen.
  10. Serveer op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Om de amandelsmaak te versterken, kan je 1 koffielepel amandelaroma bij de room doen.