Zoek een recept

 

Focaccia met spekreepjes, uien en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 1 grote eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ of ¼ ui (afhankelijk van de dikte)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pak focacciadeeg
  • 2 takjes verse tijm of rozemarijn
 

Bereiding

  1. Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 7 – 210°C en er de ovenrooster uit te nemen.
  2. Snij de ui niet te fijn.
  3. Rol het deeg uit en laat het op het bakpapier van de verpakking liggen. Smeer het in met olijfolie (met een keukenkwastje).
  4. Steek de spekreepjes in het deeg, zorg dat ze goed verspreid zijn.
  5. Doe hetzelfde met de uisnippers.
  6. Bestrooi met de kaas en ook met de tijm- of rozemarijnblaadjes.
  7. Leg het deeg met het bakpapier op de ovenrooster en bak het ongeveer 8 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om het in de oven te zetten en het eruit te halen.
  8. Om warm of koud op te eten, met een lekker slaatje.
 

Kooktip

  • Het is belangrijk dat de oven al heel warm is wanneer je er de focaccia in zet, het deeg moet snel bakken zodat het niet de tijd heeft om uit te drogen.
  • Je kan de Parmezaanse kaas vervangen door geraspte Gruyère kaas.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Focaccia met spekreepjes, uien en Parmezaanse kaas