Zoek een recept

 

Flapjes met geitenkaas en kersen

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 3 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
  • 0,5 bokaal kersen "Taste of Inspirations"
  • 1 rolletje bladerdeeg met boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ei
  • peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de geitenkaasjes horizontaal in twee. Giet de kersen af.
  3. Ontrol het vel bladerdeeg en snij in 6 (zoals een taart). Leg een half kaasje in het midden van elke driehoek, kruid met peper en leg er 3 kersen op. Breng de drie punten van de driehoeken samen, voeg een takje rozemarijn toe en draai om de flapjes te sluiten.
  4. Leg het bakpapier van de deegverpakking op de ovenplaat, schik er de flapjes op en smeer ze in met het losgeklopte ei. Bak in 15 min. goudbruin in de oven.
  5. Dien warm of lauw op. Serveer met een slaatje.
 

Kooktip

  • Neem het bladerdeeg niet op voorhand uit de koelkast, koud is het deeg gemakkelijker te behandelen.
  • Variant: je kan de kersen vervangen door blokjes verse abrikozen en een beetje honing toevoegen voor je de flapjes sluit.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt