Zoek een recept

 

Filobeursjes met hervekaas en peer

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 Hervekaasje
  • 12 vellen filodeeg
  • 2 peren
  • 4 eetlepels honing
  • peper
  • enkele takjes rozemarijn
  • zout
 

Bereiding

  1. Was en schil de peren. Snij ze in blokjes.
  2. Plooi de vellen filodeeg open. Leg in het midden van elk vel een nootje boter en een stuk Hervekaas. Kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de in blokjes gesneden peer over de vellen, voeg nog wat blaadjes rozemarijn en een vleugje honing toe.
  4. Plooi de beursjes toe en bak ze aan beide kanten goudgeel in de pan, in wat boter.
  5. Serveer warm met een gemengde salade.
 

Wijntip

Casillero sauvignon

Deze bleekgele, frisse, levendige witte wijn is erg fruitig en aromatisch, een kenmerk van deze druivensoort, en heeft ook citrustoetsen (citroen, pompelmoes).

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 252 kcal, Eiwit: 7.3 g, Vetstof: 13.7 g, Koolhydraten: 24.9 g