Zoek een recept

 

Filet van patrijs met mango

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 2 of 3 sinaasappels
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 een noot boter
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor sauzen
  • 2 kleine, rijpe mango’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600 g patrijsfilets
  • 1 peper en zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels vloeibare honing
 

Bereiding

  1. Halveer de patrijsfilets en bak ze goudbruin in de boter en de olie in een sauteerpan op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Pers, ondertussen, het sap uit de sinaasappels, je hebt 30 cl nodig. Schil de mango’s en snij ze in blokjes.
  3. Leg de patrijsfilets op een bord en bak de mangoblokjes 2 min. op een hevig vuur in dezelfde pan. Leg ze ook op het bord.
  4. Giet het sinaasappelsap in de pan, roer de aanbaksels los, voeg de balsamicoazijn toe, de honing en het bindmiddel.
  5. Breng al roerend (met de garde) aan de kook, voeg dan de rozemarijn toe.
  6. Leg de patrijsfilets en de mangoblokjes in de saus en laat alles nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Dien meteen op. Serveer er basmatirijst bij of een mengeling van witte en wilde rijst.
 

Kooktip

Deze bereiding is ook heel geschikt voor fazantenfilets.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt