Zoek een recept

 

Fettucciné met witloof en spekblokjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g fettuccine (of tagliatelle)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 25 cl lichte, verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 500 g witloof
 

Bereiding

  1. Hak het witloof grof en bak het aan in de olie in een grote, diepe pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof gedurende 10 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
  2. Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpan. Kook er de pasta "al dente" in.
  3. Bak de spekblokjes goudbruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
  4. Voeg de spekblokjes en de room bij het gaargestoofde witloof, breng op smaak met peper en zout en laat 2 min. sudderen op zacht vuur.
  5. Giet de saus op de uitgelekte pasta, meng goed en dien meteen op. Geef er geraspte parmezaan apart bij.
 

Kooktip

Besprenkel het witloof, van in het begin, met wat citroensap om de witte kleur te behouden.