Zoek een recept

 

Fettuccine met walnoten en gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g fettuccine
  • 200 g Gorgonzola
  • 25 cl lichte, verse room
  • peper en zout
  • peterselie
  • 100 g walnoten
 

Bereiding

  1. Kook de fettuccine beetgaar in licht gezouten, kokend water.
  2. Giet ondertussen de room in een steelpan, voeg de in stukjes gesneden gorgonzola toe en verwarm, af en toe roerend, op zacht vuur tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hak ondertussen de walnoten grof en laat ze lichtjes roosteren in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
  4. Meng de uitgelekte deegwaren met de saus. Voeg de noten toe en de gehakte peterselie, meng even en serveer meteen met geraspte parmezaan.
 

Kooktip

Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van walnoten.