Zoek een recept

 

Fejoada (worst met bonen en chorizo)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 boerenbraadworsten
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 g pikante chorizo
  • 1 groene Spaanse peper (volledig)
  • 10 cl pittige rode wijn
  • 1 schil van onbehandelde citroen
  • 1 kruidnagel
  • peper en zout
  • 500 g passata
  • 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 0,5 dopje saffraanpoeder
  • 3 eetlepels gehakte koriander
 

Bereiding

  1. Doe de olie in een stoofpot en bak er de worsten goudbruin in met de gesnipperde rode uien en de geperste lookteentjes gedurende 5 min.
  2. Voeg de in plakjes gesneden chorizo toe, de wijn, de Spaanse peper, de gemalen komijn, de citroenschil, de kruidnagel, de passata, zout en peper.
  3. Roer, dek af en laat 30 min. zachtjes verder koken. Voeg de gespoelde en uitgelekte bonen toe en de saffraan, opgelost in 2 eetlepels saus. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
  4. Verwijder de citroenschil en de Spaanse peper en dien heel warm op, bestrooid met de koriander. Serveer met knapperig brood.
 

Kooktip

Niet te versmaden met aardappelen en uien, gebakken in boter en olijfolie, en op smaak gebracht met fijngehakte knoflook en bladpeterselie.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt