Zoek een recept

 

Fefla

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 groene paprika's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 dikke tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn
  • 1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
  • 1 peper en zout
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
 

Bereiding

  1. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snij ze vertikaal in vier, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze met de velkant naar boven op de met aluminiumfolie beklede ovenplaat. Leg ze onder de warme ovengrill tot het vel opzwelt en zwart blakert. Doe ze in een schotel en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen.
  2. Snij ondertussen de tomaten kruisgewijs in en dompel ze 1 min. in een grote kookpot met kokend water. Laat uitlekken. Pel ze (het vel komt gemakkelijk los), snij horizontaal in twee en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in blokjes en doe ze in een sauteerpan met de olie. Voeg de geperste knoflookteentjes toe, de komijn, het paprikapoeder, peper en zout. Bak ze 15 min. op zacht vuur.
  3. Verwijder het vel van de paprika’s (het komt heel gemakkelijk los) en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij de tomaten en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout, voeg de fijngesneden peterselie toe en laat afkoelen. Laat afgedekt enkele uren in de koelkast staan.
  4. Dien koud op als bijgerecht bij grillades, als mezzegerecht of bij het aperitief met brood.
 

Kooktip

  • De paprika’s moeten afgedekt afkoelen, zo komt het vel gemakkelijk los.
  • Variant: ook lekker met munt of koriander in plaats van peterselie. Je kan ook een beetje citroensap aan de koude fefla toevoegen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt