Zoek een recept

 

Fazant met witloof en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • arachideolie
  • 10 cl bruin bier (bijvoorbeeld Leffe)
  • fleur de sel
  • 1 grote schoongemaakte fazant (min. 800 g)
  • 8 kleine stronken grondwitloof
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 onbespoten sinaasappels
  • peper van de molen
 

Bereiding

  1. Verwarm drie eetlepels arachideolie in een pan. Leg de fazant in de pan zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde, zodat het lichtjes kleurt. Haal het vervolgens uit de pan en leg het in een grote ovenschotel.
  2. Maak het witloof schoon en snij het in de lengte doormidden. Verwijder het bittere uiteinde. Schik het vervolgens in de schotel rond de fazant.
  3. Rasp de schil van een halve sinaasappel en verwijder de te bittere schillen. Pers de rest van de sinaasappels uit en bewaar het sap in een kom. Voeg er het bruin bier aan toe en meng. Voeg vervolgens de schillen toe en verdeel het mengsel over de fazant.
  4. Zet in de voorverwarmde oven (180°C).
  5. Laat ongeveer 20 minuten braden tot het vlees goed loskomt van de beenderen.
  6. Bestrooi met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

Door het gevogelte aan te braden voor het in de oven gaat, blijven de vleessappen bewaard en zal de fazant minder snel uitdrogen.

De plus op voedingsgebied:
Deze opgefriste klassieker heeft z'n magische smaak behouden en bevat nu meer groente en minder verzadigde vetzuren. De schotel is bovendien rijk aan ijzer en vitamine B12.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 416 kcal, Eiwit: 49 g, Totale vetstoffen: 20 g, Koolhydraten: 9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt