Zoek een recept

 

Fattouche salade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje munt, blaadjes
  • 1 bosje platte peterselie, blaadjes
  • 12 kleine pruimtomaatjes, in 4 gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 komkommer, geschild, ontpit, in blokjes gesneden
  • 4 lente-uitjes, schoongemaakt, wit + beetje groen
  • 50 g notensla
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 12 pitachips
  • 8 radijsjes, in fijne schijfjes gesneden
  • 1 rode ui, geschild, in reepjes gesneden
  • sap van 1 citroen
  • 0,5 koffielepel zahtar
  • zout, peper
  • 8 zwarte olijven, ontpit
 

Bereiding

  1. De vinaigrette: giet het citroensap in een kom. Voeg zahtar, peper en zout toe. Roer goed om. Voeg dan, al kloppend met een garde, de olijfolie toe.
  2. Meng in een slakom de komkommer met de tomaten, de platte peterselie, de munt, de olijven, de rode ui, de radijsjes, het knoflookteentje en de notensla. Zout en peper naar smaak. Meng voorzichtig.
  3. Giet de vinaigrette erbij en meng opnieuw.
  4. Verdeel de fattouche salade over diepe borden. Garneer met lente-uitjes en pita chips.
 

Kooktip

Pitachips maak je zo: 
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pitabroodjes om 2 rondjes te bekomen. Bestrijk ze met olijfolie. Leg ze in de oven gedurende 4 minuten. Breek ze om pitachips te maken

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt