Zoek een recept

 

Farfalle met kip en dragonsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bio citroen
  • 400 g farfalle deegwaren (klein formaat)
  • 2 soeplepels fijngehakte verse dragon
  • 20 cl gevogeltefond
  • 400 g kippenreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 20 cl room
  • zout
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Spoel de citroen of limoen en droog hem af.
  2. Verwijder de schil met een fijne rasp.
  3. Braad de gesneden kippenreepjes 6 min. goudbruin in de warme olijfolie op een hevig vuur, onder voortdurend roeren.
  4. Doe er peper en zout op en hou ze warm.
  5. Blus het kookvocht met de gevogeltefond en de room.
  6. Voeg er de geperste look, de helft van de dragon en van de citrusschil aan toe.
  7. Laat het geheel 10 min. inkoken op een zacht vuur.
  8. Maak de deegwaren klaar in gezouten kokend water.
  9. Laat ze zorgvuldig uitlekken en giet ze in een voorverwarmde schotel met de hete saus.
  10. Roer ze geruime tijd om, maak een kuiltje in het midden van de schotel en leg er de kippenreepjes op.
  11. Versier het gerecht met de rest van de dragon en de schil.
  12. Dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

Lightversie:
Gebruik vetarme room en maak de kippenreepjes klaar in een pan met antikleeflaag, in de helft van de olie.

Onze broodtip:
Biovolgranenbrood.