Zoek een recept

 

Fantasietaboulé

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 lente-uitjes
  • 150 g couscous
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode paprika
  • 0,5 komkommer
  • 2 citroenen
  • 5 cl olijfolie
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje koriander
  • zout
  • 10 muntblaadjes
  • 18 cl licht gezouten kokend water
 

Bereiding

  1. Snij de paprika in kleine blokjes, doe ze in een kom en voeg de couscous toe. Overgiet met het licht gezouten kokend water en laat rusten.
  2. Snij ondertussen het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en meng ze goed met het sap van 1 citroen. Hak de kruiden en de lente-uitjes. Snij de ontpitte, halve komkommer in kleine blokjes.
  3. Giet de olijfolie op de couscous, roer goed, voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Meng en breng op smaak. Voeg eventueel nog wat citroensap toe, afhankelijk van je eigen smaak. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  4. Serveer koel met gegrilde vis, brochettes, merguez, gebraden kip, enz.