Zoek een recept

 

Everzwijnragout met witte wijn en krieken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel bloem
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 kg everzwijnragout
  • 3 gehakte sjalotten
  • 200 g kriekenconfituur
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 nootje boter
  • 1 eetlepel olie
  • sap van 1 bokaal krieken `Taste of Inspirations´
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
 

Bereiding

  1. Laat 1 kg everzwijnragout bruinen in een klontje boter. Haal het vlees eruit, doe er 1 eetlepel olie bij en fruit daarin 3 gehakte sjalotten. Bestrooi na 5 min. met 1 eetlepel bloem, meng 30 sec. droog en giet er dan 25 cl droge witte wijn, 1 eetlepel tomatenconcentraat, 200 g kriekenconfituur en het sap van 1 bokaal krieken “Taste of Inspirations” bij. Doe daarbij de ragout en 1 kruidentuiltje. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur en 30 min. tot 2 uur stoven op een heel zacht vuur, waarbij je af en toe omroert.
  2. Doe de krieken erbij en proef of het voldoende gekruid is.
  3. Dien heel warm op met knolselderpuree.