Zoek een recept

 

Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg everzwijnragout
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 0.5 bussel salie
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 15 cl witte wijn
  • 1 blokje vetarme runderbouillon
  • 25 cl water
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 klontje boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Doe 1 eetlepel olie in een stoofpot en bak de gesnipperde sjalotten en de pancetta op zacht vuur.
  2. Doe intussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleeflaag en bak het vlees rondom bruin op hoog vuur.
  3. Strooi de bloem in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Roer en doe er het vlees bij, de gehakte lookteentjes, de salieblaadjes, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
  4. Giet de wijn in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen op heel zacht vuur, roer regelmatig om.
  5. Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met kroketten.
  • Home
  • Recepten
  • Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten