Zoek een recept

 

Everzwijngebraad met groene peper en porto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 cl droge witte wijn
  • 700 g everzwijngebraden
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 fijne sneetjes ontbijtspek (ong. 80 g)
  • 4 eetlepels groene peperbolletjes (in pekelnat, uitgelekt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 5 cl porto
  • 15 cl verse room
  • 19 cl wildfond
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Leg de sneetjes spek op een snijplank: laat ze mekaar lichtjes overlappen zodat je een grote rechthoek bekomt. Leg er het gebraad haaks op en vouw het spek over het gebraad zodat het volledig omwikkeld is.
  3. Smeer een ovenschotel lichtjes in met olie, leg er het vlees in en kruid met peper. Bak 15 min. in de oven, overgiet met de witte wijn. Laat nog 30 min. bakken.
  4. Giet, wanneer het gebraad gebakken is, het braadnat in een steelpan. Leg het vlees terug in de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven.
  5. Doe de wildfond bij in de steelpan en laat 2 min. op een hevig vuur inkoken. Voeg dan de porto toe, de room, het bindmiddel en de groene peper. Laat zacht sudderen.
  6. Versnij ondertussen het gebraad. Breng de saus op smaak met peper en zout en dien meteen op.
  7. Serveer met prinsessenbonen en minirösti.
 

Kooktip

Je kan het vlees een nacht laten marineren in witte wijn met een in schijfjes gesneden wortel, een fijngesnipperde sjalot en een kruidentuiltje.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt