Zoek een recept

 

Eton Mess

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g aardbeien
  • 25 g bloemsuiker
  • enkele muntblaadjes
  • 100 g frambozencoulis
  • 70 g kleine meringues
  • 20 cl slagroom
  • 4 trosjes rode bessen (facultatief)
 

Bereiding

  1. Zet een kom en de mixerkloppers 1 uur op voorhand in de koelkast.
  2. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in stukjes. Verkruimel de meringues in grove stukken.
  3. Klop de slagroom stijf in de koele kom en voeg de bloemsuiker toe.
  4. Meng, net voor het opdienen, de aardbeien, meringues en room. Voeg 2/3 van de coulis toe en roer even voor een gemarmerd effect. Verdeel de resterende coulis over 4 coupes, schep er de roombereiding op en meng nog even.
  5. Dien onmiddellijk op, versierd met de rode bessen en de muntblaadjes.
 

Kooktip

  • Je kan dit dessert vooraf bereiden, maar bewaar de ingrediënten dan afzonderlijk en meng ze net voor het opdienen. De meringues worden immers zacht en lossen zich op in de room.
  • Variant: vervang de frambozencoulis door aardbeiencoulis.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt