Zoek een recept

 

Erwtenhummus en ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g diepvrieserwten bio
  • 2 takjes dragon
  • 1 limoen
  • 3 takjes munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g ricotta
  • 0.25 theelepel sterk paprikapoeder
  • zout
 

Bereiding

  1. Blancheer de erwten 5 min. in zout kokend water. Giet ze af en schrik ze onder koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Mix de erwten met de ricotta, zout en heet paprikapoeder. Stort in kommetjes.
  3. Reinig de mixerbeker en mix er de munt- en dragonblaadjes in met de olijfolie, limoensap, peper en zout. Leg op de hummus en draai even om de hummus te parfumeren, zonder de saus er helemaal onder te mengen.
  4. Serveer bij het aperitief met tortillachips natuur of als voorgerecht met licht geroosterd stokbrood.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 97 kcal, Eiwit: 5,5 g, Vetstof: 5,1 g, Koolhydraten: 6,9 g