Zoek een recept

 

Engelse room, bioversie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 vanillestokje
  • 125 g biorietsuiker
  • 9 dooiers (bio-eieren)
  • 50 cl volle biomelk
 

Bereiding

  1. Snij het vanillestokje doormidden en in de lengte. Verwijder de zaadjes met de punt van een mes.
  2. Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem, samen met de zaadjes en de 2 stukjes vanille. Haal de pan van het vuur, dek af en laat 15 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.
  3. Klop de eierdooiers en de suiker met een elektrische klopper stevig op tot een schuimige, witachtige massa.
  4. Zet de melk weer op het vuur en breng net niet aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de melk beetje bij beetje toe aan het eigeel. Giet dit mensel vervolgens weer in de pan. Laat het onder voortdurend roeren op een middelmatig vuur indikken, zonder opnieuw aan de kook te brengen. Zodra de pudding aan de lepel blijft kleven, zet je de pan van het vuur. Blijf nog 3 tot 4 min. stevig doorroeren. Laat afkoelen.
 

Kooktip

  • Kan tot 48 uur in de koelkast worden bewaard in een hermetisch afgesloten pot.
  • Om het kookproces te stoppen en te voorkomen dat de eierdooiers stollen, kan je de bodem van de pan even in koud water houden en vervolgens de pudding weer opkloppen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt