Zoek een recept

 

Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm

Reserveer dit recept voor
personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g doperwten, diepgevroren
  • 60 g gerookte zalm
  • 0,5 potje zalmeitje
  • 10 cl verse room met 35% vetgehalte
  • 1 pak cocktail blini
  • 1 grote sjalot
  • 0,5 vetarm bouillonblokje
  • verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
We gaan ervan uit dat je ingrediënten zoals zout, peper, olie... al in je kast hebt staan. Daarom zitten ze niet bij in je reservatie. Je kan ze wel nog toevoegen voor je je reservatie afrondt.
 

Bereiding

  1. Doe de doperwten, de olijfolie en de grof gehakte sjalot in een steelpan. Voeg 30 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet een deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
  2. Mix ondertussen de gerookte zalm met de verse room tot een gladde room.
  3. Mix de doperwten met het kookvocht en 6 grote muntblaadjes, breng op smaak. Verwarm de blinis lichtjes en beleg ze met de zalmroom en de zalmeitjes.
  4. Verdeel de erwtenemulsie over schaaltjes en serveer met de belegde blinis.
 

Kooktip

Ook lekker met dragon in plaats van munt.

  • Home
  • Recepten
  • Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm