Zoek een recept

 

Eierpotje met zingara

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 2 sneden rundstong
  • 4 dl kalfsbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpulp
  • 0,5 dl madera
  • 4 takjes bieslook
  • 1 eetlepel boter
  • truffelolie
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Laat de tomatenpulp, de madera en de bouillon inkoken tot ongeveer 1 dl.
  2. Voeg de in reepjes gesneden rundstong toe en kruid met peper en zout.
  3. Vet 4 kleine ovenschotels in met boter en doe er 2 eetlepels saus en 1 ei in.
  4. Plaats deze schoteltjes ongeveer 10 minuten in een oven op 100°C of laat ze au bainmarie opwarmen.
  5. Werk af met fijngesneden bieslook en enkele druppels truffelolie. Serveer als voorgerecht of tijdens een brunch in combinatie met krokant brood.
 

Kooktip

De perfecte gaartijd is bereikt wanneer het eiwit gestold is en het eigeel nog lopend is.

 

Wijntip

Chablis Laroche 2010

Deze minerale, hoogwaardige en elegante witte wijn, afkomstig uit de Chablisstreek, roept een gevoel van sappige vruchten en citrusvruchten op.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 159 kcal, Eiwit: 8,8 g, Vetstof: 12,2 g, Koolhydraten: 3,7 g