Zoek een recept

 

Eieren gevuld met parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 12 basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
 

Bereiding

  1. Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water. Pel de eieren en snij ze horizontaal doormidden. Haal er de dooiers uit en plet ze met een vork fijn in een schotel.
  2. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, de parmezaan, het basilicum en peper, meng goed.
  3. Breng op smaak en vul de halve eiwitten met deze bereiding.
  4. Leg ze achtereenvolgens in een met wat olie ingesmeerde ovenschotel. Bestrooi ze met paneermeel. Bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C.)
  5. Serveer warm, afgewerkt met de basilicumblaadjes, als aperitiefhapje.
 

Kooktip

Je kan de eieren op voorhand vullen en ze net voor het serveren in de oven bakken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt