Zoek een recept

 

Eendenbrochette met mangochutneysaus

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 400 g eendenhaasjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels kerriesaus
  • 3 eetlepels klassieke of pikante ketchup
  • 4 eetlepels mangochutney
  • peper en zout
  • 3 eetlepels sojasaus
 

Bereiding

  1. Doe de ketchup, de sojasaus en de honing in een schotel.
  2. Snij de eendenhaasjes overlangs in 2. Meng ze onder de marinade in de schotel, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  4. Laat het vlees uitlekken. Rijg elk half eendenhaasje in om en om op een houten spiesje. Leg de brochettes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met de marinade. Bak ze in 12 min. goudbruin in de oven, maar draai ze halverwege om en bestrijk ze met de resterende marinade.
  5. Meng ondertussen de yoghurt, de kerriesaus en de mangochutney. Voeg de koriander toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Dien de brochettes warm op met de saus.
 

Kooktip

Kan ook met kippenhaasjes in plaats van eendenhaasjes

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt