Zoek een recept

 

Eend in mandarijnpannenkoekjes

Ingrediënten voor 16 stuks

  • 3 clementinen
  • 90 g pak gerookte of gedroogde eendenfilet in sneetjes (90 g)
  • 1 eetlepel hoi-sinsaus
  • 4 lente-uitjes
  • 16 blaadjes munt
  • 2 wraps
 

Bereiding

  1. Verwijder het vet van de sneetjes eendenfilet (met een schaar gaat het makkelijk), snij ze in fijne reepjes.
  2. Pel 2 clementines, breek ze in 2 en snij elke helft in plakjes.
  3. Snij de uitjes in 2 en verwijder de groene helften. Snij de resterende helften in 2, snij ze dan in fijne staafjes.
  4. Pers het sap uit de 3e clementine, doe er 3 eetlepels van in een kommetje, voeg de Hoi Sin saus toe en meng met de klopper.
  5. Snij elke wrap in 8 driehoeken. Leg op de basis van elke driehoek staafjes ui, enkele reepjes eend en een plakje clementine. Bedruip met wat saus en rol op. Steek een blaadje munt onder de punt en steek alles vast met een houten prikker.
  6. Dek af en zet koel weg tot net voor het serveren.
 

Kooktip

Hoi Sin saus is een Chinese barbecuesaus die je vindt in de afdeling “wereldkeuken”.