Zoek een recept

 

Een egel vol hazelnootjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • chocopasta met hazelnoten
  • een snuifje zout
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 100 g griessuiker
  • 100 g hazelnootpoeder
  • 1 pakje Mikadostokjes
  • Smarties voor de ogen en de mond
  • 100 g zachte boter + voor de vorm
  • 75 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  3. Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een ingrediënt hebt toegevoegd. Meng eerst de zachte boter met de griessuiker. Voeg 2 eieren toe, dan de bloem en dan het cacaopoeder. Doe er vervolgens het hazelnootpoeder bij, het snuifje zout en de 2 resterende eieren. Klop tot een luchtig beslag.
  4. Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 25 à 30 min. in de oven bakken.
  5. Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Besmeer helemaal met chocopasta terwijl het nog een beetje warm is en laat volledig afkoelen.
  6. Snij de Mikadostokjes met een broodmes in 2 en steek ze in het gebak, maar laat vooraan een stukje vrij voor het hoofd. Vorm met de Smarties de ogen en de mond. Zet met een wattenstaafje een stipje choco op de ogen voor de pupillen.
  7. Smakelijk, maar pas op voor de stekels van de egel.
 

Kooktip

Om te weten of je gebak gaar is, prik je er met een tandenstoker of scherp mes in en haal je ze er terug uit. Als ze droog zijn, dan is het gebak klaar. Kleeft er nog beslag aan, dan moet je gebak nog even terug in de oven.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt