Zoek een recept

 

Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g geelvintonijnfilet
  • 200 g zwaardvisfilets
  • 1 onbehandelde limoen
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 passievrucht
  • 1 eetlepel driekleurige pepermix (korrels)
  • fleur de sel
  • fijne suiker
  • 100 g mesclun
  • olijfolie
 

Bereiding

  1. Doe 2 eetlepels olijfolie, het sap van een halve limoen, een snuifje fleur de sel en wat peper in een kom en meng.
  2. Giet over de vis en laat twee uur rusten in de koelkast.
  3. Verwijder de schil van de twee citroenen.
  4. Blancheer de schillen twee minuten in kokend water.
  5. Laat uitlekken.
  6. Doe vervolgens in een steelpan met twee eetlepels fijne suiker en twee eetlepels water.
  7. Meng regelmatig en laat karameliseren.
  8. Zet opzij.
  9. Verwijder het vet van de visfilets en snij vervolgens in reepjes van ongeveer 5 mm dik, zoals sashimi.
  10. Bereid een vinaigrette met de pulp van de passievrucht, een snuifje fleur de sel en een eetlepel olijfolie.
  11. Schik op elk bord enkele blaadjes mesclun en leg er enkele visreepjes rond.
  12. Versier met de gekonfijte citroen en twee streepjes saus: aan de ene kant de passievruchtenvinaigrette en aan de andere kant een lepel marinade.
  13. Dien koud op met getoaste ciabatta.
 

Kooktip

Vervang de citroen door pompelmoes of sinaasappel om wat variatie te brengen in dit recept.

Een gezond extraatje:
Deze licht verteerbare bereiding is rijk aan eiwitten, omega-3 en vitamine C, en bevordert de opname van ijzer.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 328 kcal, Eiwit: 28 g, Totale vetstoffen: 1.1 g, Koolhydraten: 37 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Duo van vis gemarineerd in peper en gekonfijte citroen