Zoek een recept

 

Dunne kalfslapjes in mosterdkorstje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 cl balsamicoazijn Delhaize
  • 500 g champignons
  • 2 soeplepels Dijon-mosterd Delhaize
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 600 g kalfslapjes om te bruinen
  • 1 koffielepel mignonnettepeper
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 20 cl verse room
  • zout
 

Bereiding

  1. Bestrijk de kalfslapjes met mosterd en bestrooi met grof gemalen peper. Laat ze bruinen voor ongeveer tien minuten, op middelhoog vuur in een pan met 1 eetlepel olie.
  2. Bruin ondertussen de champignons in een andere pan met 1 eetlepel olie en de geperste teentjes knoflook.
  3. Haal de kalfslapjes uit de pan. Kook de aangebakken saus los met de balsamicoazijn. Voeg de room toe en laat gedurende 1 minuut sudderen. Leg de medaillons terug in de saus en kruid ze.
  4. Dien heet op, met de champignons, bestrooid met bieslook. Dien op samen met verse pasta of aardappelpuree.