Zoek een recept

 

Druivenduo in terrine

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 g blauwe druiven, zonder pitten
  • 8 blaadjes gelatine (2 g)
  • 40 g griessuiker
  • 0,5 koffielepel schil van onbespoten citroen, geraspt
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 g witte druiven zonder pitten
  • 50 cl witte schuimwijn
 

Bereiding

  1. Rasp de onbespoten citroenschil.
  2. Laat de gelatineblaadjes 10 min. weken in een slakom met koud water.
  3. Houd 5 cl schuimwijn apart en meng de rest met de griessuiker, de vanillesuiker en de citroenschil.
  4. Verwarm de apart gehouden wijn in een kleine steelpan, voeg de gelatine toe (die je vooraf tussen de vingers hebt uitgeknepen) en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Giet 1 cm van dit mengsel in een met vershoudfolie beklede terrine met een inhoud van 1 l en laat 5 min. in de koelkast staan.
  5. Verdeel de druifhelften harmonisch over de terrine.
  6. Voeg het mengsel wijn-gelatine toe en laat één nacht in de koelkast staan.
  7. Haal de terrine uit de vorm en presenteer in plakjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt