Zoek een recept

 

Dipsaus met kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 10 cl kokosmelk
  • 2 eetlepels limoensap
  • peper en zout
  • 1 schaaltje verse kaas « 365 » (200 g)
 

Bereiding

  1. Prak, met een vork, de kaas en kokosmelk tot een gladde room.
  2. Voeg limoensap en koriander toe, breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Dien op bij gekruide scampibrochettes of gegrilde gamba’s.
  4. Ook lekker bij witte vis of gevogelte, maar ook bij het aperitief als dipsaus bij rauwkost of grissini met sesamzaad.
 

Kooktip

Gebruik bij voorkeur kokosmelk in brikverpakking, deze is smeuïger. Goed schudden voor gebruik.

Variatie:
Vervang de koriander door citroenmelisse en/of voeg een beetje gember of piment toe.