Zoek een recept

 

De levensgevaarlijke spin

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12,5 cl arachideolie
  • 100 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 1 een nootje boter
  • 1 een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 8 cl melk
  • 180 g rietsuiker
  • 125 g rozijnen
  • 1 koffielepel speculooskruiden
  • 5 cl verse room
  • 1 voor de versiering : gekleurde suikerpastilles, Smarties en Mikado’s
  • 220 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Doe de rozijnen in een kom en giet er heel warm water over tot ze helemaal bedekt zijn.
  2. Snij de pompoen in blokjes. Schep de blokjes in een schotel, bedek ze met een bord en kook ze gaar in de microgolfoven op 800 W gedurende 2 x 6 min. Roer even na de eerste 6 min. Zet ze aan de kant. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Meng, ondertussen, de eieren met de suiker in een grote kom (met de garde). Voeg dan de bloem toe, de olie, de melk, de speculooskruiden en het zout. Roer goed.
  4. Mix de pompoenblokjes tot puree en doe ze bij het beslag, evenals de goed uitgelekte rozijnen.
  5. Smeer de wand van een ovale ovenschotel (ong. 26 x 20 cm) in met boter en leg op maat geknipt bakpapier op de bodem. Giet het beslag in de schotel en bak 30 min. in de oven. Neem het gebak uit de schotel en laat volledig afkoelen.
  6. Snij de kanten van het gebak een beetje bij zodat je de vorm van spin bekomt.
  7. Verwarm de room in een kleine steelpan. Neem de pan van het vuur wanneer de room kookt en doe er de chocolade bij, laat 2 min. rusten. Meng dan met de garde en bedek de taart helemaal met deze chocoladeroom. Versier, zoals op de foto, met de suikerpastilles, de Smarties en de Mikadostokjes.
  8. Laat 1 uur rusten op een koele plaats.
 

Kooktip

  • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • Zet je taart niet in de koelkast want dan zal de chocoladeroom niet meer blinken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt