Zoek een recept

 

Dal van biolinzen met kerrie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g bio blonde linzen
  • 1 groene chilipeper
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 2 kruidnagels
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 60 cl water
  • zout, zwarte peper
 

Bereiding

  1. Spoel de linzen tot het spoelwater helder is.
  2. Laat de gehakte ui lichtjes kleuren in 3 eetlepels olie.
  3. Bestrooi met komijn en kerrie, roer om en laat nog 1 min. fruiten.
  4. Voeg de kruidnagels toe, de linzen, het water toe en meng.
  5. Breng aan de kook, dek af en laat 40 min. sudderen op zacht vuur tot alle vocht is opgenomen.
  6. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes, hak de chilipeper. Fruit ze zachtjes in de rest van de olie, zorg dat ze niet verbranden.
  7. Schep de linzen in een diepe schaal, bestrooi met de gebakken look en chilipoeder.
  8. Dien heet op.
  9. Serveer warm.
 

Kooktip

Lekker en evenwichtig met:
Basmatirijst en een saus van yoghurt opgeklopt met citroensap, gehakte koriander, zout en peper.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt