Zoek een recept

 

Curry van vis met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 aubergines
  • 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker
  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 2 eetlepels fish sauce
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 0,5 koffielepel gemalen gember
  • 1 teentje knoflook
  • 40 cl kokosmelk
  • 0,5 limoen, geperst
  • 1 takje verse tijm
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 10 cl water
  • 2 eetlepels zachte kerrie
  • zout
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Snij de tomaten bovenaan kruisvormig in. Dompel ze 1 min. in kokend water, hou ze dan even onder koud stromend water en pel ze. Snij ze in vier. Haal er de pitten uit en snij het vruchtvlees in grote blokjes.
  2. Doe de olie in een grote, diepe pan. Voeg de gehakte ui toe, de in blokjes gesneden aubergines, het geperste knoflookteentje en de tomaten. Bak ze 10 min. op vrij hoog vuur onder voortdurend roeren.
  3. Doe er de kerrie en de gember bij, roer 1 min., voeg dan de kokosmelk en het water toe. Evenals de suiker, het limoensap en de fish sauce. Laat 5 min. op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de vis in stukken en leg ze op de groenten. Dek af en laat 5 min. sudderen.
  5. Bestrooi met koriander en serveer heel warm met naanbrood en/of basmatirijst.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt