Zoek een recept

 

Crumble van veenbessen met amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g bosbessen
  • 30 g boter
  • 10 fijne speculazen
  • 125 g frambozen
  • 60 g gepelde amandelen
  • 100 g griessuiker
  • 150 g tarwebloem
  • 200 g veenbessen (cranberries)
  • 80 g zachte boter
  • zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th 6 (180°C).
  2. Beboter een ovenschotel.
  3. Hak de amandelen grof in de kom van een keukenrobot. Zet ze opzij.
  4. Doe er de speculazen, de suiker en de boter in. Mix het geheel en doe de bereiding in een kom.
  5. Voeg er de bloem aan toe en bewerk het deeg met de vingertoppen tot een zanderige mengeling.
  6. Maak de vruchten schoon, spoel ze, droog ze voorzichtig af en doe ze in de schotel.
  7. Bestrooi ze met amandelen en bedek ze vervolgens gelijkmatig met deeg.
  8. Bak de bereiding 40 min. in een warme oven.
  9. Dien lauw op.