Zoek een recept

 

Crumble met rode vruchten en speculaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g bloem
  • 150 g blonde kandijsuiker
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • 100 g koude, gezouten boter
  • 500 g rode vruchten naar keuze (behalve aardbeien)
  • 50 g speculaas
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Neem 6 schaaltjes voor crème brûlée en bedek de bodem van elk schaaltje met ½ eetlepel gemalen amandelen.
  3. Doe het fruit in een kom. Als je voor kersen kiest, halveer ze dan en haal er de pit uit, snij ook braambessen in 2. Voeg 50 g kandijsuiker toe, meng goed en verdeel over de schaaltjes.
  4. Verkruimel de speculaaskoekjes en doe ze met de bloem, 100 g kandijsuiker en de in kleine stukjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg). Verdeel over het fruit.
  5. Bak 25 min in de oven.
  6. Serveer warm met een bol vanille-ijs, lauw met wat vanillesaus of koud zonder iets bij.
 

Kooktip

Om speculaas te verkruimelen: maal de koekjes in de elektrische hakmolen of doe ze in een gesloten diepvrieszak en klop erop met een pollepel.