Zoek een recept

 

Crumble van blauwe druiven met kaneel

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 g blonde cassonadesuiker
  • 50 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 160 glaasjes havervlokken
  • 0,5 koffielepel kaneelpoeder
  • 600 g pitloze blauwe Thompson-druiven
  • 10 cl rode porto
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng snel de havervlokken, de cassonade, de kaneel en de boter. Zet in de koelkast.
  3. Snijd de druiven in twee. Schik de gehalveerde druiven in een diepe schotel. Overgiet met de porto. Bedek met het crumbledeeg en zet 25 minuten in de oven. Serveer lauw of op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Havervlokken zorgen voor een knapperige crumble die goed aangevuld wordt door de zoete rozijnen. Haver is ook een uitstekende bron van voedingsstoffen en vezels.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 340 kcal, Eiwit: 4,7 g, Totale vetstoffen: 8,8 g, Koolhydraten: 56,1 g