Zoek een recept

 

Crumble met appels en noten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels amandelpoeder
  • 6 appelen, zoals Cox Orange of Schone van Boskoop, geschild, ontpit, in fijne schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 mespuntje (Jamaica) piment
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespuntje zout
  • noten, gehakt
  • 1 eetlepel noten, geplet
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
  3. Bestrijk een ovenschotel met olie.
  4. Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
  5. Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
  6. Bedek de appels met de crumble.
  7. Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
  8. Garneer met gehakte walnoten.
 

Kooktip

  • Heerlijk ... met vanilleslagroom of vanilleroomijs
  • Variant: kan ook met abrikozen, peren, perziken, rabarber, rode vruchten, ...
  • Lekker gezond:
    een feestelijke manier om een appeldessert te serveren dat arm is aan vetten en aan verzadigde vetzuren in het bijzonder. Daarenboven is het een goede bron van voedingsvezels, magnesium en vitamine E.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 340 kcal, Eiwit: 5 g, Totale vetstoffen: 13,8 g, Koolhydraten: 49 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt