Zoek een recept

 

Crumble met appels, kiwi’s en amandelen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 50 g Bio amandelen
  • 2 bio appels
  • 150 g Bio bloem
  • 4 Bio kiwi's
  • een snuifje zout
  • 120 g heel koude Bio boter
  • 130 g rietsuiker
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Schil de appels en de kiwi’s, snij ze in kleine blokjes en meng ze onder 2 eetlepels suiker. Verdeel ze over 6 schaaltjes voor crème brûlée.
  3. Doe de in kleine stukjes gesneden boter in een grote kom. Voeg het zout toe, de bloem en 120 g suiker. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel (vooral geen bol deeg!). Verdeel over het fruit en bestrooi met de gehakte amandelen.
  4. Zet 25 min. in de oven.
  5. Serveer warm met een bol Bio vanille-ijs, lauw met wat vanillesaus (crème anglaise) of koud zonder iets bij.
 

Kooktip

Voeg een mespunt gemalen kaneel of vierkruidenpoeder bij het crumbledeeg.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt