Zoek een recept

 

Crostini met prosciutto, mozzarella en gedroogde tomaten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 8 sneden prosciutto crudo Delhaize
  • 1 ciabatta
  • 2 bollen mozzarella di bufala Delhaize
  • 60 g halfgedroogde tomaten in olie Delhaize, uitgelekt (gamma Anti Pasti)
  • olijfolie Delhaize
  • 1 zakje gewassen rucola Delhaize
  • peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij 16 schuine plakjes van het ciabattabrood. Smeer ze met een keukenkwastje heel lichtjes in met olijfolie. Laat ze 10 min. in de oven roosteren op het met bakpapier beklede ovenrooster.
  3. Snij ondertussen de mozzarella in schijfjes, hak de uitgelekte tomaten grof en snij de sneden ham in twee.
  4. Beleg elke crostini met een halve snede ham, bedek met mozzarella en bestrooi met tomaten. Kruid met peper en bak in 5 min. goudbruin in de oven.
  5. Bestrooi met rucola en serveer warm als voorgerecht of als aperitiefhapje.
 

Kooktip

Als aperitiefhapje kan je de bruschetta van Delhaize gebruiken in plaats van het ciabattabrood.

  • Home
  • Recepten
  • Crostini met prosciutto, mozzarella en gedroogde tomaten