Zoek een recept

 

Crostini met maatjes en appels

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1/2 appel (rood of groen, naar keuze)
  • 1 ciabatta
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 1 kleine sjalot
  • 2 maatjes
  • peper
  • 120 g verse kaas in schaaltje 365
 

Bereiding

  1. Snij de ciabatta schuin in 12 dikke plakken.
  2. Rooster ze in de oven of in de broodrooster.
  3. Laat ze afkoelen op een rooster of een keukendoek.
  4. Snij de halve, ongeschilde appel in heel fijne schijfjes en meng ze voorzichtig met het citroensap.
  5. Snij de maatjes in heel kleine blokjes.
  6. Meng de verse kaas met de fijngesnipperde sjalot en peper.
  7. Besmeer de crostini met het kaasmengsel en leg er de maatjes bovenop.
  8. Schik een appelschijfje diagonaal op elke crostini en bestrooi met bieslook.
  9. Serveer bij het aperitief, maar wacht niet te lang, zo blijven de crostini knapperig.
 

Kooktip

Je kan zonder probleem brood van de vorige dag gebruiken (ciabatta, stokbrood of andere).