Zoek een recept

 

Croques à la parmigiani

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 150 g diepgevroren gegrilde aubergines in plakjes
  • 2 eieren
  • enkele basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 kleine sneden brood
  • 4 eetlepels melk
  • 1,5 bol mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 pruimtomaten
 

Bereiding

  1. Snij de mozzarella en tomaten in schijfjes.
  2. Neem 4 sneetjes brood en beleg elk sneetje met gegrilde aubergines (ontdooid).
  3. Voeg de mozzarella toe, kruid met peper en zout en bedek met tomaten.
  4. Kruid opnieuw en doe er enkele basilicumblaadjes bij. Dek af met het resterende brood.
  5. Klop de eieren los met de melk en de Parmezaanse kaas, kruid met peper en zout.
  6. Haal de boterhammen snel (aan beide kanten) door het eiermengsel.
  7. Bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie in een grote pan op een matig vuur.
  8. Serveer meteen met een slaatje.
 

Kooktip

  • Variant: Je kan een sneetje prosciutto tussen de boterhammen steken.
  • In dit recept kan je gerust brood verwerken dat al wat oudbakken is.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt