Zoek een recept

 

Croque van de herder

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 sneetjes boerenbrood
  • boter
  • 4 grote sneden rauwe ham
  • honing
  • 100 g geitenkaas
  • peper
 

Bereiding

  1. Smeer boter op 2 sneden brood, draai ze om en leg 2 sneden ham op elke boterham.
  2. Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel ze over de 2 boterhammen.
  3. Voeg naar eigen smaak wat peper toe.
  4. Smeer boter op de 2 andere sneden brood en leg ze met de beboterde kant naar boven op de eerste 2 sneden.
  5. Leg de boterhammen in een grote pan en bak ze op een middelhoog vuur goudbruin aan beide kanten.
  6. Snij de croques in 2 en dien ze meteen op met honing.
 

Kooktip

  • Variant: Minder landelijk, maar ook lekker met gekookte ham.
  • Voor een gezonde maaltijd eet je bij de croques een lekker gemengd slaatje.
  • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt