Zoek een recept

 

Croque monsieur met chorizo, manchego en piquillo

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g plakjes chorizo
  • 140 g manchego
  • 150 g pepers ‘pimientos del piquillo’ in blik
  • 4 sneden wit boerenbrood (of ander)
  • 2 eetlepels boter of olie
 

Bereiding

  1. Snij de kaas in plakjes en laat de pepers zorgvuldig uitlekken. Beleg 2 sneden brood met chorizo, manchego en pepers. Bedek dit alles met een tweede snede brood. Snij de croque in twee.
  2. Smeer de buitenkant van de croques in met boter of olie en laat ze goudbruin worden in de pan.
  3. Snij in twee en serveer met een lekkere gemengde salade.
 

Wijntip

San Lorenzo 2011, Rioja Joven

Deze charmante jonge rioja met een krachtige afdronk wordt gemaakt met de prestigieuze plaatselijke druivensoort, de tempranillo. Zijn aroma bevat toetsen van rode steenvruchten (kers) en zwarte vruchten (zwarte bes).

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 364 kcal, Eiwit: 20,3 g, Vetstof: 23,4 g, Koolhydraten: 18 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Croque monsieur met chorizo, manchego en piquillo